Micro.blog

g
g

@sod Du som skriver plugins som andra byter strumpor. Får man önska en? Jag använder mig av bildskalningen som finns på micro.blog (https://micro.blog/photos/600x/) på alla mina bilder. Men blir lite manuellt pillande. Skulle vara skönt om det kunde ske automatiskt.

sod
sod

@g Önska kan man alltid göra och det lackar ju mot jul. 😊 Hur ser ditt arbetsflöde ut idag och hur önskar du att det fungerade i stället?

g
g

@sod Jag bara postar en bild från mobilen oftast via vanliga appen för micro.blog. Sen behöver jag gå in i t ex Marsedit och lägga till micro.blog/photos/60... Önskade att man kunde lägga till det automatiskt på alla bilder. För speed såklart.

sod
sod

@g Hur bäddar du in bilderna i dina inlägg, med Markdown eller HTML? Ser det ut så här ![]() eller så här <img src="" alt="" />?

g
g

@sod HTML

g
g

@sod Postade ett typiskt exempel gunnar.se/2022/12/1...

sod
sod

@g Då är det lite klurigare, tyvärr. 😢 Hugo (sajtgeneratorn som Micro.blog använder sig av) har en inbyggd funktion som gör det lätt att modifiera bilder som är inlagda med Markdown-syntaxen. Bilder som är infogade med HTML är meckigare att skriva om automatiskt. Det är inte omöjligt men betydligt mer jobb. Blogg-temat du använder skulle behöva modifieras och implementationen skulle bli allmänt skör.

Men, jag funderar på om det behövs ett plug-in. Har du sett att Micro.blog har inbyggt stöd för att leverera bilderna via ett innehållsleveransnätverk (CDN) nu för tiden? Om du aktiverar den funktionen skrivs adressen till bilderna om för att levereras så snabbt som möjligt via Amazons CloudFront-nätverk. Förhoppningsvis. Bilderna skalas dock inte ner utan behåller den storlek som de laddades upp i. (Eller som de eventuellt skalades ner till av klienten eller Micro.blog.) Men kanske är det tillräckligt för att du ska kunna sluta pilla manuellt men ändå få en snabb upplevelse på bloggen.

g
g

@sod Om jag använder Mimi istället för att ladda upp bilder så kan jag ju få ut Markdown. Gjorde det på denna gunnar.se/2022/12/1...

sod
sod

@g Då är det helt klart möjligt att automatisera. Kände dock att mitt svar blev lite för långt för tidslinjen så flyttar över konversationen till hjälpcentret. Jag skrev ihop en liten guide där. Hoppas den går att följa. 😊

g
g

@sod 🙌🏻