ramak@mastodon.social
ramak@mastodon.social

@frank lol ... exact dat zat ik ook te bemijmeren tijdens de vakantie (maar dan weer niet geblogt ;)) ... moest wel meteen aan een foursquare achtig iets denken ... maar laagdrempeliger zonder login en alleen beschikbaar als je in een straal van x-km bent.

|
Embed
Progress spinner
haayman@todon.nl
haayman@todon.nl

@frank klinkt als een goed idee. En natuurlijk is het mogelijk. Toch?

|
Embed
Progress spinner
ovr
ovr

@frank Ja, dit kan, technisch. Op vele manieren, bij ons in het dorp zijn de WhatsApp-dorpsgroep en een eenvoudige, maar immer actuele dorpswebsite al jaren een vlot en informeel digitaal prikbord.

Praktisch kan het vooral bij kleinschaligheid, zo heb ik ervaren toen ik na jaren in een grote stad, in een dorp ging leven. Hier is de analoge communicatie nog steeds krachtig. Er zijn twee houten prikborden langs de grootste dorpsstraat, die altijd vol hangen. En vooral: men kent elkaar, we weten van elkaar welke specifieke kennis en vaardigheden we hebben. Bijvoorbeeld: verhuurders van vakantiewoningen in het dorp weten dat 'onze Nederlanders' de wandel-en fietsmogelijkheden goed kennen. Daarvoor worden vakantiegangers, zeker de Nederlandse, naar ons verwezen voor tips. Ook door dorpsgenoten die geen PC en geen mobiele telefoon hebben!

|
Embed
Progress spinner