ndreas
ndreas
Twitter-tråd om pushnotiser

Lekte med en tanke igår, tänk om nyhetspushar försvann. Säg bara som ett experiment i en månad, att inga svenska nyhetsmedier skickade pushnotiser. Hur skulle det påverka vad vi läser och läsmönster i stort?

— Andreas Jennische (@ajennische) November 26, 2022
|
Embed
sod
sod

@ndreas Lika intressant är vad det hade gjort för människors hälsa. 😊 När jag läste det här tänkte jag, lite naivt, att det kan väl inte vara många som frivilligt utsätter sig för något sådant. Men tydligen är vi svenskar unika där: uppemot 40 % får nyheter pushade till sig. 😱 Jag tycker det låter som en mardröm.

|
Embed
jemostrom
jemostrom

@sod @ndreas vad kan jag säga 😁 jag har push-notiser på SVT Nyheter och SR Play.

|
Embed
jemostrom
jemostrom

@sod @ndreas när jag tänker efter så använder jag dem för att slippa öppna appen för att kolla om nåt har hänt. Brukar läsa SVT Nyher vid frukosten men sedan kollar jag nog bara notiserna för att se om det har hänt nåt speciellt. Har inga andra nyheter/prenumerationer så det är huvudsakliga källan till min nyhetskonsumption.

|
Embed
sod
sod

@jemostrom @ndreas Den enes dröm är väl den andres mardröm, helt enkelt. 😊 Och jag är nog inte särskilt representativ, sett till befolkningen i stort. Jag vill ha så få avbrott i min vardag som möjligt men jag vet att många är tvärtom. Kan ha att göra med att jag är programmerare och är som mest produktiv när jag får sitta och arbeta i större sjok utan avbrott.

Men nu när jag skriver slår det mig att bara för att man har notiser aktivt så behöver det ju inte låta, vibrera eller blinka om telefonen. Det kan vara tysta notiser. Och det kanske är så nyhetsnotiser används? Alltså att en bara tittar till notiserna när man har en stund över. En RSS-liknande funktion. I så fall är det ju inte särskilt inkräktande.

|
Embed
jemostrom
jemostrom

@sod @ndreas jag har nog ljud på SVT Nytt, å andra sidan så jag ingen push på email eller sånt.

|
Embed
ndreas
ndreas

@sod Det finns poänger med notiser. jag använder själv, mycket på grund av jobbet. men jag är intresserad av hur det skulle påverka läsningen som vi mäter på DN.

|
Embed
ndreas
ndreas

@jemostrom då blir det inte så farligt

|
Embed
ndreas
ndreas

@jemostrom Det där är intressant! pushnotiser blir som en kanal i sig.

|
Embed
In reply to
ndreas
ndreas

@sod jag ser det som ett slags rss. och jag är inte så bekymrad över att det plingar och blinkar, det jag är mest intresserad av hur de påverkar oss i media i val av ämnen, sätt att skriva och presentation

|
Embed
sod
sod

@ndreas Jo, jag förstår förstås det monetära intresset. Jag retas bara lite. 😉

Det är inte så jäkligt att ni mätte kundernas beteende innan DN rullade ut push? Om den rå-datan finns kvar kan du gå tillbaka och göra analys på den och förhoppningsvis få svar på dina funderingar.

|
Embed
ndreas
ndreas

@sod Ja, frågan är om den finns kvar så långt tillbaka. Det gör den säkert men det sköts på en helt annan avdelning än min. Du får retas!

|
Embed