Micro.blog

cdevroe
cdevroe

I just submitted a feature request for WordPress for iOS to make it easier to post status updates. If you use the app and would like to see this feature added maybe go over there and give it a ๐Ÿ‘?

manton
manton

@cdevroe Iโ€™m curious, do you ever use the Micro.blog app to post to WordPress? It was designed to streamline this and I wonder if it could be improved further.

nitinkhanna
nitinkhanna

@cdevroe brilliant feature request. ๐Ÿ‘ed!

nitinkhanna
nitinkhanna

@manton just tried it and it felt... weird how easy it was!

manton
manton

@nitinkhanna ๐Ÿ‘

cdevroe
cdevroe

@manton I have in the past. But will try again if you'd like my thoughts. A few off-the-top of my head from memory:

  • Comments are disabled by default (unless you use a plugin?)
  • Now that I have two M.b blogs I cannot choose my WordPress blog to post to
  • Image uploads and sizes
cdevroe
cdevroe

@manton Gave it another try. I figured out that I had to back out into the main settings area to choose my blog, and also how to crop (or not) the photo. I guess the only thing left would be the comments bug which might be a WP issue.

In reply to
cdevroe
cdevroe

@nitinkhanna tnx for the ๐Ÿ‘

thatguygriff
thatguygriff

@manton The main thing that has held me back from using the Micro.blog app posting to WordPress is that I can only choose post categories in the settings, not in the gear icon when drafting a post.

manton
manton

@cdevroe Good feedback, thanks. I hoped that WordPress would fix that comments issue, but it's been years so we'll probably work around it in Micro.blog.

manton
manton

@thatguygriff Yeah, we need to move WordPress categories there so it's consistent with Micro.blog-hosted categories.

patrickrhone
patrickrhone

@manton FWIW, I have not been able to attach photos when posting to my WordPress blog (Rhoneisms) for months. Get a "parse error. not well formed (error -32700)). Used to work fine. Just started happening one day. Posting without photo works fine. Tried deleting app and data and re-setting up; no change. Did not send to @help because I suspect it is an issue with my WordPress.

cdevroe
cdevroe

@manton It is an API bug? Is it in WordPress' API or the MetaWeblog API?

manton
manton

@cdevroe WordPress bug. For the MetaWeblog API, WordPress disables comments if no value is sent, instead of using whatever default is set for your blog.

cdevroe
cdevroe

@manton I'm tempted to go down this rabbit hole. :)

johnjohnston
johnjohnston

@cdevroe Iโ€™ve got a bit in my WordPress functions.php that fixes the comments issue. My original code was improved by @colinwalker it is in the end of second section of this gist NB I donโ€™t use all of the functions.php file anymore & any bits I wrote as opposed to borrowed should be treated with caution.

fgtech
fgtech

@manton Itโ€™s not just @patrickrhone unfortunately. I am getting the exact same error, also only when trying to post photos to my WordPress blog via the app.

Thanks for mentioning it Patrick. I also thought it was something specific to my setup.

manton
manton

@fgtech @patrickrhone Interesting. Maybe some kind of a WordPress plugin is interfering? Or XML-RPC is disabled? We may need to add some more error handling.

patrickrhone
patrickrhone

@manton In my case, I checked by trying www.patrickrhone.net/xmlrpc.ph... and it returned โ€œXML-RPC server accepts POST requests only.โ€ So it appears enabled.

cdevroe
cdevroe

@johnjohnston Thanks John. I will take a look!

cdevroe
cdevroe

@patrickrhone @manton @fgtech Have you been able to upload media using any other apps? Like MarsEdit or from within the WordPress app?

Also, what size limitation for files is set on your WordPress blog or PHP in general? The setting is uploadmaxfilesize. That may also create an error.

Lastly, have you tried with different files? WordPress rejects HEIC files directly from iPhone.

patrickrhone
patrickrhone

@cdevroe For me it is not HEIC (I use "Most Compatible" JPG setting). I've not tried other apps. Been just logging into my site using mobile Safari and uploading via the (crappy on mobile) web interface.

Perhaps I'll download and try an app when I find the time (very busy these days).

patrickrhone
patrickrhone

@cdevroe @manton Can now confirm photos upload successfully from other apps.

fgtech
fgtech

@patrickrhone @manton I just tried this again on a whim and a photo post sailed through fine! Not sure if anything was done to fix it but happy itโ€™s working again.

patrickrhone
patrickrhone

@fgtech @manton Still no joy for me (same error).

fgtech
fgtech

@patrickrhone Rats.

fgtech
fgtech

@patrickrhone @manton Posting photos to my WordPress blog via iOS (v2.2 of Micro.blog) seems to be working now, but not via 3.3.2 of Sunlit.

fgtech
fgtech

@patrickrhone @manton Test #4 (not shown) via Sunlit 3.4 beta is the same error again.